Kennismaking

Maak je een telefonische afspraak bij één van onze psychotherapeuten, dan vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats. Samen bekijken we jouw behoeften, wat je hoopt te bereiken en wie van ons je daar het beste in kan begeleiden.

Gezien onze psychologen en psychotherapeuten immers zowel individuele als relatie- en gezinstherapie verlenen, verwijzen we je steeds intern door naar die collega die het beste aan jouw hulpvraag kan beantwoorden.

Groepspraktijk Remise - Onze werking

Begeleiding op maat

Tevens leggen we de werkwijze van onze groepspraktijk uit:

We gaan van start met een verkennend gesprek.
Twijfelen we bijv. of we jou kunnen verder helpen, dan zoeken we indien nodig met jou mee naar de juiste oplossing. Ben je bij ons aan het juiste adres? Dan stellen we een behandelingstraject op. Aangezien het moeilijk is op voorhand te bepalen hoeveel sessies er precies nodig zullen zijn, lassen we tijdens het traject bovendien regelmatige evaluatiemomenten in, waarin we stilstaan bij jouw persoonlijke vooruitgang.

Onze tarieven

  • Individueel gesprek: € 55 (1 uur)
  • Gezinsgesprek: € 65 (1 uur)
  • Extern overleg (school,…): € 55 (per uur)

In regel verwachten wij dat gesprekken contant worden afgerekend op het einde van de sessie. Er zijn een aantal ziekenfondsen die terugbetaling voorzien. Je kunt je hierover informeren bij één van onze therapeuten of bij jouw ziekenfonds.

Afspraak annuleren

Indien je niet aanwezig kan zijn op een gemaakte afspraak, verwachten we dat je ons minstens 24u op voorhand verwittigt. Voor een laat geannuleerde afspraak rekenen we 35 euro aan.

Groepspraktijk Remise - Onze werking

Jouw mening telt

Jouw mening en ervaring is belangrijk voor ons, en daarom nemen wij elke vraag of klacht serieus. Geraken we er niet samen uit of mocht je dat om een bepaalde reden niet willen, dan kan je met je klacht altijd terecht bij een beroepsvereniging.

Al onze psychologen zijn lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP). Onze psychotherapeuten zijn aangesloten bij de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling. Binnen deze beroepsverenigingen werden er afspraken gemaakt over deskundigheid (opleiding, ervaring, bijscholing) en werkopstelling (beroepsgeheim, vertrouwen), die we nauwgezet opvolgen. Mocht je toch een klacht hebben of vinden dat iets niet verloopt zoals het hoort, dan kun je altijd bij hen terecht.

Contacteer ons

Een afspraak maken kan telefonisch, per mail of via ons online aanmeldingsformulier.

Contact