Ik ben Tine Desmet, geboren in 1986 en wonende te Pelt. Als kind wist ik vrij snel dat ik later wilde werken in de sociale sector. Dat is dan ook wat ik nu met hart en ziel doe. Ik heb mij gespecialiseerd in kinderen en adolescenten, omdat ik voor deze doelgroep een bijzondere affiniteit voel.
Nadat ik afgestudeerd was als master in de pedagogische wetenschappen kon ik vrij snel aan de slag in de sector van de kinder- en jeugdpsychiatrie. Met plezier stond ik in het werkveld maar onderhuids groeide de behoefte aan professionele verdieping om in de psychotherapeutische praktijk aan het werk te gaan. Daarom volgde ik het postgraduaat integratieve psychotherapie (jeugd en context) aan de Universiteit van Antwerpen waarin ik mij verdiepte in de cliëntgericht-experiëntiële therapie en de cognitieve gedragstherapie.
De afgelopen jaren was ik aan de slag als psychotherapeut in het buitengewoon onderwijs en in een multifunctioneel centrum, waar ik voornamelijk werkte met kinderen en jongeren met een ontwikkelingsstoornis. Verder was ik in het verleden actief in een therapeutische groepspraktijk in Antwerpen en Vlaams-Brabant.
Momenteel ben ik werkzaam in een school voor buitengewoon secundair onderwijs voor kinderen en jongeren met een gedrags- en/ of emotionele stoornis en werk ik deeltijds in groepspraktijk Remise.
Jongvolwassenen
volwassenen
Het is niet altijd gemakkelijk om de stap te zetten naar een psychotherapeut. We leven nu eenmaal in een maatschappij waar mensen het beeld krijgen opgehangen dat ze ‘sterk’ moeten zijn. Echter, het leven verloopt niet altijd zoals we zelf willen; vaak zijn we het vertrouwen kwijtgeraakt door interacties met onszelf en anderen. We hebben ook niet altijd de handvaten in huis om gepast te reageren. Regelmatig kiezen we voor oplossingen van uitstellen, ontkennen, compenseren etc.
Stilstaan bij het probleem en het delen met anderen is een eerste belangrijke stap. Daarom nemen we in de eerste sessie de tijd om elkaar te leren kennen en bekijken we waar we willen uitkomen met de therapie. Wat wil jij bereiken? Wat heb je nodig om jezelf te kunnen zijn? Welke zijn de struikelblokken waar je tegenaan loopt?
Stap voor stap, op het ritme van het kind, de jongere en/of diens ouders, werken we in de richting van een gezamenlijk streefdoel.
Welke weg we ook zullen volgen, het doel blijft altijd : terug op eigen kracht verder kunnen gaan.
Graag wil ik mensen op die manier begeleiden in de zoektocht naar zichzelf waarin ze zich niet alleen bewust worden van hun valkuilen maar des te meer van hun kwaliteiten. Enkel wanneer mensen zich goed in hun vel voelen kunnen ze terug op ontdekking gaan in de wereld en volop van het leven genieten. Daar gaan we samen voor.
Overeenkomst met De Voorzorg voor gedeeltelijke terugbetaling van psychotherapie bij kinderen en jongeren.
In 2000 studeerde ik af als Bachelor Orthopedagogie. Mijn drang naar kennis bleef bestaan en de jaren nadien volgde ik een postgraduaatopleiding gezinsgericht werken. Na een jaar intensieve supervisie te hebben gevolgd startte ik de 4-jarige opleiding contextuele therapie bij leren over leven in Antwerpen. In de loop der jaren kreeg ik de kans om meerdere kortstondige opleidingen te volgen die gerelateerd zijn aan opvoedingsproblemen, hechtingsproblemen, veiligheid in gezinnen, nieuw samengestelde gezinnen,….
De laatste jaren ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in “rouw en verlies”, voornamelijk bij jongeren en volwassenen. Mijn hart binnen mijn therapeutisch werkt ligt hier.
Naast een tweejarige opleiding therapeutisch werken met rouw en verlies, nam ik meermaals deel aan meerdaagse workshops rond rouw. In het bijzonder “verlaat verdriet” en volwassenen die op jonge leeftijd één of beide ouders hebben verloren.
Adolescenten
Volwassenen
Binnen de praktijk van Remise werk ik hoofdzakelijk op dinsdag. Afwisselend in de voormiddag en/of namiddag of vroege avond (laatste afspraak om 18u).
Ik doe de coördinatie in de groepspraktijk en werk er als relatie-en gezinstherapeut. Daarnaast werk ik ongeveer 20 jaar binnen jeugdzorg. Doorheen de tijd heb ik ervaren dat heel veel mensen zich op een bepaald moment in hun leven niet goed voelen. De vele gesprekken met jongeren, volwassenen en gezinnen hebben me ervan overtuigd dat contact maken, even kunnen gaan zitten en tijd maken om écht stil te staan een grote impact kan hebben op momenten dat iemand zich niet goed voelt. Hoeveel pijn, verdriet, zwaarte er soms ook mee gepaard gaat, ik vind het een mooi beroep. Ik heb de eer om getuige te zijn van wie mensen/gezinnen echt zijn en van de energie die ze steken in het vinden van een nieuw evenwicht of perspectief.
jongeren
jongvolwassenen
volwassenen
koppels
gezinnen
In 2011 studeerde ik af als Orthopedagoog en sindsdien ben ik werkzaam binnen de Integrale Jeugdzorg. In mijn huidige job leg ik mij toe op het begeleiden van pleegkinderen, hun ouders en pleeggezin. Na een aantal jaar kwam de ambitie voor een nieuwe uitdaging en besliste ik om te starten met een vierjarige therapieopleiding binnen de relatie-, gezins- en systeemtherapie. Ondertussen werk ik met veel plezier in de groepspraktijk. Ik haal voldoening uit het werken met mensen en geloof in de kracht van een luisterend oor en begrip in combinatie met een verhelderende, kritische kijk. Tot slot vind ik het mooi te zien hoe mensen eigen krachten terugvinden en de blik op hun leven verruimen. En dit tot ze zich na een tijd terug sterk genoeg voelen om op eigen benen verder te kunnen.
Jongeren
(Jong)volwassenen
koppels
gezinnen
Ik ben Evie Heeren, geboren in 1978 en wonende te Peer. In 2001 studeerde ik af als licentiate in de Pedagogische Wetenschappen aan de KU Leuven. Enkele jaren geleden volgde ik het Postgraduaat autisme aan de KHLim, tevens ben ik gezins-en relatietherapeute in opleiding.
Na enkele jaren gewerkt te hebben als pedagoge binnen een internaat en volwassenenwerking voor personen met een verstandelijke beperking, ging ik in 2003 aan de slag in een school voor buitengewoon basisonderwijs. Ik maakte een zijsprong naar het gewoon secundair onderwijs, binnen de leerlingenbegeleiding en werkte binnen het CLB. Hierna keerde ik terug naar het buitengewoon onderwijs, waar ik dagelijks nog steeds samenwerk met leerkrachten, ouders en andere hulpverleners om elk kind de beste ontwikkelingskansen te bieden.
Het werken in deze praktijk geeft me hiernaast de kans om ook op een therapeutische manier aan de slag te gaan met individuen en gezinnen.
Kinderen
jongeren
volwassenen
koppels
gezinnen
Elk gezin maakt lastige periodes mee en elk persoon ervaart soms moeilijkheden, die mogelijks kunnen doorwegen binnen een gezin. Een plotse gebeurtenis, een moeilijke situatie of een aanslepend probleem kan ervoor zorgen dat je als individu of gezin door een lastige periode gaat.
Ik wandel een tijdje mee op jullie weg, en ga mét jullie op zoek naar inzichten, sterktes en perspectief.
Ik geloof erg in de kracht van interacties tussen mensen. Dit betekent dat ik niet steeds individueel werk maar, wanneer nodig, ook gezinsleden zal betrekken in het therapeutisch proces.
Graag nodig ik je/jullie uit voor een kennismakingsgesprek. Hier gaan we in op de vragen en verwachtingen die aanwezig zijn en bekijken we het praktische stukje. Nadien kan er een therapeutisch proces opstarten, dat we gezamenlijk dragen, met veel respect voor jullie keuzes, tempo, mogelijkheden en grenzen!
Een afspraak maken kan telefonisch, per mail of via ons online aanmeldingsformulier.
Contact